Bibliografie
Info  CD  Cabaret  Column  Nieuws  Archief  Gastenboek  Links


terug naar Bibliografie

Straatwijs (2009)
Kind van de kust (2007)
Een Wondermiddel (2002)
Overzicht in druk verschenen teksten.

Straatwijs (2009)

Na een verblijf van bijna dertig jaar in de hoofdstad keert cabaretier en schrijver Marcel Verreck wegens gezinsvorming terug naar zijn geboortestad Den Haag. Met zijn zoontje Daniël in de kinderwagen herontdekt hij al wandelend de vele gezichten van de Residentie.
In zijn veelgelezen column ‘Straatwijs’ in Den Haag Centraal doet hij daarvan wekelijks verslag.
Al die straten, pleinen, lanen, hoven en ook de unieke Haagse Hoogten (als een echte wereldstad heeft Den Haag minstens zeven heuvelen) vormen een fascinerend mozaïek: geen stad zo veelzijdig als Den Haag.
Straatwijs staat vol humoristische beschouwingen, literaire stadsbeschrijvingen, grappige anekdotes, onverwachte ontmoetingen, oude en nieuwe herinneringen, preciserende kaartjes en vooral ook prachtige foto’s, gemaakt door Margo Stam, niet geheel toevallig moeder van Daniël en geliefde van Marcel.
Ook is Straatwijs een portret van een vader en een zoon, samen wandelend door een nieuw leven. In die groene stad vol verborgen schatten. Waar het altijd waait. Waarin het zo goed verdwalen is.
Straatwijs is een rijk boek, een must voor iedereen die van Den Haag houdt of deze wonderbaarlijke stad aan zee beter wil leren kennen.

Lees hier meer over Straatwijs.

Beluister hier het interview met BNR-nieuwsradio (begint na ongeveer 30 seconden).

Beluister hier de wandeling en het gesprek door nachtelijk Den Haag op 11-1-'10 in KRO-radioprogramma
Voor één nacht met Marc Stakenburg.

Beluister hieronder ook het voorgelezen hoofdstuk over de Jacob Cabelliaustraat.


Download: de Jacob Cabelliaustraat.mp3