December 2006
Info  CD  Cabaret  Column  Nieuws  Archief  Gastenboek  Links


terug naar December 2006

Hangen (31-12-06)
Hapje 4 (30-12-06)
Hapje 3 (29-12-06)
Hapje 2 (28-12-06)
Hapje 1 (27-12-06)
Kerstverhaal II (26-12-06)
Kerstverhaal I (25-12-06)
Jarig (24-12-06)
Kerst-tips (23-12-06)
Eindejaars! (22-12-06)
Opa (21-12-06)
Digi-wijsheid (20-12-06)
Nieuwe Revu (19-12-06)
Raar blaadje (18-12-06)
Kiesdrempel (17-12-06)
Robert Long (16-12-06)
Formeren! (15-12-06)
Kerstbomen (14-12-06)
Pinochet (13-12-06)
Donkere trein (12-12-06)
Pakjesavond (11-12-06)
Winter (10-12-06)
Hans (9-12-06)
Geluk! (8-12-06)
Sintstaartje (7-12-06)
6 December (6-12-06)
Professional (5-12-06)
Blaadje (4-12-06)
Ethioop (3-12-06)
2 December (2-12-06)
Sintrijmen (1-12-06)

Geluk! (8-12-06)

Wat is er mooier dan het ochtendgloren?
Na Sinterklaas eventjes geen rijmwoorden meer te horen!

Wat is er mooier dan het ochtendgloren? Nou, dat is makkelijk, dat is het leven zelf. Sinds deze week. Want er is weer een onderzoek geweest en nu blijken de Nederlanders zo ongeveer het gelukkigste volk ter wereld te zijn.
Ik vond het nogal opzienbarend nieuws, want toen ik het hoorde had ik net een ritje met de tram gemaakt. En daar was het niet bepaald een dolle boel. Niet dat je zegt: nou ik ben in een tram met allemaal mensen die tot de gelukkigste ter wereld behoren.
Maar misschien bedriegt ook hier de schijn en is die staat van autistisch zwijgen met de blik op oneindig en het hoofd op half zeven wel een voorwaarde om gelukkig te zijn. Dat je het omringende gerochel, gehoest en neusopgehaal, de nauwelijks bedwongen beats van de alomtegenwoorige I-pods, het gedreun, gehakkel en gepiep van de tram en de almaar wisselende menselijke walmen zo kan verbannen, dat je als stille genieter heel erg gelukkig zit te wezen.
Want er is veel buitenwereld waar je niet gelukkig van wordt.
De kleine Jesse wordt begraven na een gruwelijke moord. Irak is inmiddels zo’n groot drama, dat zelfs Bush het begint door te krijgen. De poolkappen smelten, dat krijg je van al die tapdansende pinguins. De Betuwelijn gaat later rijden. Nou ja, eerst maar eens kijken of er na die invoering van de nieuwe dienstregeling zondag sowieso nog iets rijdt. Of je moet met een voertuig van Connexxion reizen, want je weet: daar houden ze van opschieten.
De Duitse militairen die met schedels speelden worden niet vervolgd. Misschien hebben ze wel gezegd dat ze repeteerden voor Hamlet. Een hoge politieke Duitser is gefotografeerd op een naaktstrand, waar hij waarschijnlijk niet alleen met zijn schedel speelde. Zijn kabinets-cheffin was er bij voor de ondersteuning. Dit voorval heet heel erg te zijn, en de foto’s die binnenkort gepubliceerd gaan worden zullen niet het strakke gehalte hebben van Britney’s Spier, die overal in volle geschoren glorie te bewonderen valt, maar die man was daar vast heel gelukkig.
Zeg maar het Spaarnwoude-gevoel, dat recreatiegebied bij Haarlem waar in de zomer de worstjes niet alleen op de barbecue gaan. De blote blije Duitser heet in ieder geval Verheugen. En bovendien kun je ook zeggen: de man toont dat hij ballen heeft en dat is niet elke politicus gegeven. Maar genoeg over de formatie. Dat wordt dit keer een heel dun deeltje: Harry Potter en de Enge Linkse Tovenaar uit Oss.
Ach ja, de politiek. Het enige generale pardon dat ons deze week opleverde was de decoratie van de Dutchbatters, ongetwijfeld uitgedeeld door Generaal Pardon zelf.
Na deze dubieuze actie probeerde minister Henk Kamp heel snel kamervoorzitter te worden.Hij verloor alweer, evenals het Roomse kuiken Maria van der Hoeven en ditmaal was de winnaar gek genoeg de PvdA. De nieuwe Frans Weisglas heet Gerdi Verbeet.
Of Vér-beet, want na haar verkiezing lachte ze ons gelukkig met haar beide voortanden toe, zodat duidelijk werd dat Nederland bij een onderzoek over welk land de meest lekkere Kamervoorzitter heeft, dit keer níet als eerste zal eindigen.
Maar laat ik ophouden over uiterlijk, we zijn hier niet op de Miljonairs Fair, de theorie is dat geluk van binnen zit. Over de markt zag een chipsetende dame waggelen, type Hemaworst in legging, en ik dacht als geluk van binnen zit, kan die een hoop geluk bergen.
De uitslagen van het geluksonderzoek zijn trouwens gebaseerd op observaties van de mensen zelf. Hoe vertekenend is dat niet? Als men mij vraagt: ben je een aantrekkelijke man? Dan zeg ik snel ja, opdat dan tenminste íemand dat zegt.
En als ze aan mij vragen: ben je gelukkig? Dan zeg ik ook ja, want niemand heeft daar niets mee te maken en bij dat antwoord ben ik er van af. Gelukkig!
Een ding is zeker: wij zijn momenteel gelukkiger dan de planeet Mars. Want als echt waar blijkt te zijn dat daar stromend water is, dan is het gedaan met de rust op Mars. Dan zal alles en iedereen er heen gaan. Toeristen, Ipods, treinen, Feyenoord-supporters (vandaag uit tegen Mars, verbouwen die handel!), je krijgt een reeks optredens van Denny Christian en zijn marsipulami, en tegen die tijd kunnen René Froger en Frans Bauer ook weer hun scheur opentrekken, evenals Britney, maar dan nu om te zingen, het hele pandemonium dat onze aardkloot tot zo’n ‘gelukkige’ planeet heeft gemaakt zal zich ook op Mars gaan afspelen.
Dus, Marsbewoners, als jullie dit horen, en dat doen jullie vast, kom op, gauw alles opdweilen voordat de NASA erbij is, hou je stil en koester je geluk!

Marcel Verreck