December 2006
Info  CD  Cabaret  Column  Nieuws  Archief  Gastenboek  Links


terug naar December 2006

Hangen (31-12-06)
Hapje 4 (30-12-06)
Hapje 3 (29-12-06)
Hapje 2 (28-12-06)
Hapje 1 (27-12-06)
Kerstverhaal II (26-12-06)
Kerstverhaal I (25-12-06)
Jarig (24-12-06)
Kerst-tips (23-12-06)
Eindejaars! (22-12-06)
Opa (21-12-06)
Digi-wijsheid (20-12-06)
Nieuwe Revu (19-12-06)
Raar blaadje (18-12-06)
Kiesdrempel (17-12-06)
Robert Long (16-12-06)
Formeren! (15-12-06)
Kerstbomen (14-12-06)
Pinochet (13-12-06)
Donkere trein (12-12-06)
Pakjesavond (11-12-06)
Winter (10-12-06)
Hans (9-12-06)
Geluk! (8-12-06)
Sintstaartje (7-12-06)
6 December (6-12-06)
Professional (5-12-06)
Blaadje (4-12-06)
Ethioop (3-12-06)
2 December (2-12-06)
Sintrijmen (1-12-06)

Hapje 2 (28-12-06)

Tussen Kerst en Oud & Nieuw hier een herhaling van enige eetverslagen uit het archief van Verreck Vandaag.

Deel 2: Broodje IKEA (2-10-06)

Waar is de eenvoudige sandwich gebleven?
In mijn hippe Amsterdamse Pijp-buurt is hij al haast niet meer te krijgen.
Maar ook een dagreis verderop, in de eenzame uitspanning, gelegen in een magnifieke Wadden-steppe, serveert men ingewikkelde broodjes.
Smakelijk, dat zeker.
Cultureel verantwoord, bien sûre!
Gezond ogend, reken maar!
Krullende sla, met een esperanto-naam.
Moeilijke kaasschilfers uit Iberia.
Bizarre worstplakken uit de Aioli.
Aangegrilde paprikae en courgettines.
En uiteraard on top de kwak rode pesto.
Allemaal fijn.
MAAR PROBEER ZO'N BROODJE MAAR EENS ZONDER ONGELUKKEN OP TE ETEN!!
De bijbehorende bikkelharde bruinbroodfantasie is door krachtig keukenpersoneel in verschillende delen uiteen gesloopt.
Genoemde ingrediënten zijn at random over de broodkorst uitgespreid.
Zo mag je elke hap zelf samenstellen.
Wat op zich al een een hele toer is.
Want het brood toont zich moeizaam doorzaagbaar.
Bij elke beweging van mes en vork spuit er minstens één bestanddeel richting de frisgewassen kleding.
Binnen de kortste keren zie je eruit als een twee-jarige kind dat tien minuten alleen is gelaten met de pot chocopasta.
Knagend en besmeurend baan je je een weg door de lunch.
Hier geen zelfbewuste chef die jou zijn smaak dicteert.
Waaraan je je, als culinair gijzelaar, vrijwillig overgeeft.
Ik wil graag dat de kok voor mij beslist.
Daar wordt hij voor beloond.
Ik wil een EETBAAR broodje.
GEEN BOUWPAKKET.