CD radio columns
Info  CD  Cabaret  Column  Nieuws  Archief  Gastenboek  Linksterug naar CD

CD radio columns

NIEUWE CD VAN MARCEL VERRECK:
JAAROVERZICHT 2002 IN STENDERS VROEG-COLUMNS !

Onder de voor de hand liggende titel WAAR BEN IK IN GODSNAAM TERECHT GEKOMEN...?! heeft BMG Nederland in samenwerking met de VARA een nieuwe CD met columns van Marcel Verreck op de markt gebracht. In 15 hilarische columns uit het radio-programma Stenders Vroeg trekt het bizarre jaar 2002 aan de luisteraar voorbij. Geen terugblik, maar juist momentopnames, die een verbijsterend geheel vormen. Ruim 66 minuten turbo-humor. Hier volgt alvast een opsomming van de 'nummers':1...IN 2002 (STENDERS VROEG, 10 JANUARI, 4'17'')
(waarin Marcel a la Cor Boonstra zijn voorkennis uitspreekt over het komende jaar, de onvermijdelijke opkomst van Pim Fortuyn, de toekomst van de kroonprins en het lot van het Argentijnse volk)
2...IN CUBA (STENDERS VROEG, 13 FEBRUARI, 4'43'')
(waarin Marcel terugblikt op zijn Caraïbische vakantie, maar vooral op 2 weken gemist Nederlands nieuws, zoals het huwelijk van Alex en Máxima, dit alles begeleid door de vette lach van Patty Brard)
3...IN HET STEMLOKAAL (STENDERS VROEG, 7 MAART, 4'34'')
(waarin Marcel zijn stem gaat uitbrengen voor de Gemeenteraadsverkiezingen en daarbij onverenigbare begrippen als André Hazes, de Democratische Arabische Partij en een roodgekleurd stemhokje met elkaar verbindt)
4...IN ZIJN BED (STENDERS VROEG, 21 MAART, 3'13'')
(waarin Marcel telefonisch vanuit zijn legerstede in Jip en Janneke-stijl problemen als de lente, de bouwfraude, de Marokkaanse vrienden van Rob Oudkerk, Pele en erectiestoornissen behandelt)
5...IN WANHOOP (STENDERS VROEG, 4 APRIL, 4'46'')
(waarin Marcel zijn emoties uit over het allesoverheersende nieuws van het tragische afscheid van een onzer belangwekkendste muziekgroepen en een sjeker sjpraakgebrek van de sjanger)
6...IN SEKS,GEWELD EN POLITIEK (STENDERS VROEG, 25 APRIL, 4'53'')
waarin Marcel de diverse 'posities' van de 'nieuwe politiek' der Fortunisten op plastische wijze in kaart brengt en ook nog een mededeling heeft voor Koninginnedagvierders van buiten de hoofdstad)
7...IN MEMORIAM PIM FORTUIJN (STENDERS VROEG, 16 MEI, 3'46'')
(waarin Marcel de moord op Fortuyn en de daarop volgende verkiezingen bespreekt, alsmede de betrekkelijkheid van humor, de Feyenoord-zege in de UEFA-cup en de 'dubbel' van Ajax)
8...IN DE PIM-MERCHANDISING (STENDERS VROEG, 23 MEI, 3'51'')
(waarin Marcel moet constateren dat na de gruwelijke gebeurtenissen in mei het leven in handelsnatie Nederland razendsnel zijn loop herneemt)
9...IN OEROL-HYGIËNE (STENDERS VROEG, 20 JUNI, 4'46'')
(waarin Marcel vanuit het Stenders-trainingskamp tijdens het Oerol-festival op Terschelling bericht over oeroude rituelen en andere excessen)
10...IN DE ROES VAN MAT HERBEN (STENDERS VROEG, 27 JUNI, 4'29'')
(waarin Marcel een enigszins bedwelmde LPF-leider aan het woord laat over straaljagers, Prins Bernhard, vreemdelingen in Varsseveld, het Wereldkampioenschap Voetbal en de fontijn op het Binnenhof)
11...IN DE TREIN (STENDERS VROEG, 15 AUGUSTUS, 4'36'')
(waarin Marcel verhaalt van de commerciële aspecten van de bedreigingsindustrie, maar vooral van eigentijdse wonderen zoals een onwaarschijnlijke NS-dag zonder vertragingen)
12...IN DE DRANK (STENDERS VROEG, 5 SEPTEMBER, 4'57'')
(waarin Marcel naar aanleiding van de nieuwste LPF-staatssecretaris Phoa de rol van alcohol in de Nederlandse samenleving bespreekt. M.m.v. Harry Wijnschenk, Hilbrand Nawijn, Osama Bin Laden, Clarence Seedorf en natuurlijk Fred Siebelink)
13...IN EEN EROTISCHE FANTASIE (STENDERS VROEG, 3 OKTOBER, 4'24'')
(waarin Marcel een reeks verontrustende visioenen op de luisteraar loslaat met als figuranten: Anneke Grönloh, Winnie de Jong, Ferry Hoogendijk, Cor E., John Mayor & Edwina Currie)
14...IN TWEE STERFGEVALLEN (STENDERS VROEG, 17 OKTOBER, 3'54'')
(waarin het overlijden van Prins Claus, de dood van het kabinet-Balkenende en het falen van de LPF in een breder perspectief worden geplaatst. Met als toegift enige songfestivalteksten)
15...IN EEN ROERIG JAAR (STENDERS VROEG, 7 NOVEMBER,4'49'')
(waarin Marcel alvast terugblikt op 2002, het vreemdste jaar van dit millennium)

De CD, zoals gebruikelijk prachtig vormgegeven door mijn vriend Nico Joosting Bunk van Artnic in Deventer, is voor een bedrag rond de tien euro verkrijgbaar in alle platenzaken, bij mijn optredens en ook door hem te bestellen via www.marcelverreck.nl.
Of beter nog: maak € 13 (inclusief verzendkosten) over op Postbanknummer 4161518 t.n.v. M.P.F. Verreck te Amsterdam o.v.v. CD 'Waar ben ik...'. Hij wordt dan zo spoedig mogelijk toegestuurd.