Seizoen 2013-2014

Verreck Zondagmiddag

Ook in het seizoen 2013-2014 zullen Verreck & Pleijsier zes keer hun muzikale talkshow Verreck Zondagmiddag in het Haagse Dakota Theater presenteren.

Marcel Verreck en Paul Pleijsier ontvangen bijzondere gasten uit de wereld van theater, muziek en literatuur, die ook iets van hun kunst laten zien en horen. De Hagenaars Verreck & Pleijsier, ooit winnaars van het Leids Cabaret Festival, omlijsten de middag met liedjes, actuele grappen en schitterende gitaarmuziek.

De data zijn: 13 oktober , 10 november, 8 december, 12 januari, 9 februari en 16 maart


Grote Jongen

Op 28 december 2013 zullen Verreck & Pleijsier hun voorstelling Grote Jongen spelen in Theater Bouwkunde in Deventer.

Grote Jongen is het eerste Verreck & Pleijsier-programma sinds 17 jaar. Ze hebben er al die tijd aan gewerkt, zeggen ze. Het gaat over De Eeuwige Jeugd en bevat een aantal V&P-klassiekers en veel nieuw materiaal. Het behoort tot het genre ‘literair-muzikaal cabaret’. Bestaat dat dan? Nu dus wel! Straks zien we of dat terecht was. En, vraagt u angstig, zijn Verreck & Pleijsier zo serieus en diepzinnig geworden dat er niets meer te lachen valt? Het antwoord: dat zouden ze wel willen, maar helaas!

Na een aantal succesvolle opvoeringen van deze nieuwe show in hun ‘hometown’ Den Haag doen Marcel en Paul nu Deventer aan. Ook al bijna een thuiswedstrijd, omdat ze hier al vaak optraden, bijvoorbeeld met hun muzikale talkshow ‘Verreck Zondagmiddag’. Bovendien is Marcel Verreck auteur van ‘Moordopera’ en ‘Aan lager wal’, respectievelijk  deel vijf en zes van de thrillerserie ‘De 7 Deventer Moordzaken’ en schreef hij het libretto van de verwante ‘straatopera’ Molen, Wind en Water, die in de zomer van 2013 25 keer in Deventer en omgeving werd uitgevoerd.

Frauenfelder en Verreck

In het seizoen 2014-2015 zal Marcel ook een samenwerkingsverband aangaan met Johan Frauenfelder, flamenco-virtuoos en opperhoofd van de Haagse ‘flamingo-groep De Règâhs.  Ze maken een theaterprogramma dat De weg naar huis zal gaan heten.

Johan Frauenfelder (van de Règâhs) en Marcel Verreck (van Verreck & Pleijsier) hebben de handen ineen geslagen voor een uniek project.
De twee Hagenezen (eentje van ‘het veen’, eentje van ‘het zand’) maken een humoristische muzikaal-literaire reis door de wereld en dan met name door hun eigen wereld.
Waar begon het allemaal?
In Den Haag uiteraard.
En waar heeft het toe geleid?
Tja.
Over de zee, verre eilanden, lijn 12, de vrouwen, post…eh sorry sierduiven, kortom 1001 verhalen, schitterende muziek, onontkoombare songs en veel actuele humor. 
Met het schokkende feit dat de jaren wijsheid en relativering aan hun bestaan hebben toegevoegd hebben de mannen inmiddels leren leven.
 Profiteer van al het goede dat deze middeljonge goden te bieden hebben en kom naar De weg naar huis, een heerlijke avond met Johan Frauenfelder en Marcel Verreck!

Verreck op maat

Marcel Verreck is ook beschikbaar voor speciale, desgewenst op maat gemaakte, cabaretvoorstellingen, presentaties en dagvoorzitterschappen. Contact: info@marcelverreck.nl