PLAATS(49): Oude Middenweg

Elke week bespreekt Marcel Verreck in Den Haag Centraal heden en verleden van een bijzondere Haagse plek.

Natuurlijk moet Jozias van Aartsen weg! Opzouten! Zat daar een beetje wijn te drinken op vakantie terwijl Den Haag brandde. Een handvol halfgare idioten met van het internet geleende antisemitische teksten terroriseerden de o zo kwetsbare Schilderswijk. Zogenaamde aanhangers van ISIS, de geweldsorganisatie die inmiddels in ieder geval qua naam gehalveerd is. Dat is nog maar het begin, die hele ISIS moet natuurlijk weg.
De PVV riep op tot het vertrek van de inerte burgervader, maar dat clubje had met haar weerzinwekkende standpunten allang weg moeten zijn. Laten we trouwens ook meteen de hele Schilderswijk weg doen. Zijn we gelijk van sharia-driehoek, stenigings-vierkant en boerka-parallellopipidum af. Alles weg!
Net als Zwarte Piet, zijn baas Sinterklaas en alle mensen die het instituut Sint en Piet bedreigen. Gewoon weg! Louis van Gaal. Ik zeg: weg! Heeft na de schandalige prestatie op het WK (een derde plaats, hoe durf je er mee thuis te komen?!) nu Manchester United onder zijn hoede. Dús verloren ze meteen de eerste wedstrijd tegen het nietige Swansea uit Wales, dat door een paar behangerscenten van Hagenees John van Zweden op de been gehouden wordt. Foei! Van Gaal exit, uiteraard! Net als de weermannen, die moeten ook wég! Wat is dat voor weer? En maar praatjes blijven houden. Weg ermee!
Dave Roelvink. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het is de zoon van Dries Roelvink, die natuurlijk allang weg zou moeten zijn. Iedereen die er totnutoe niet in geslaagd is om die man weg te krijgen, zou weg moeten. En nu heeft zoon Roelvink een filmpje doen uitlekken, waarin te zien is hoe er door een meisje aan zijn roelvinkje wordt gesabbeld. Weg ermee! In ieder geval van het internet. Maar dat gaat niet meer lukken. Van dat internet moeten we trouwens ook af. Het heeft voordelen, maar belangrijker zijn de mindere puntjes, dus weg ermee. Net als Van Aartsen.
Als ik alles zo een beetje overzie, dan is er weinig dat mag blijven. Alleen ik eigenlijk. Er is alleen één probleem. Waar moeten al die opgezoutenen heen? Die vormen met zijn allen een nieuwe parallelle werkelijkheid en gaan gewoon door. Opsodemieteren helpt niet. Dus misschien toch maar de gouden oude middenweg omhelzen? En af en toe schreeuwen. Dan gaat die permanente scalpeerzucht en die licht ontvlambare woede hopelijk even… weg.